gullspirebrød

Økologisk Gullspirebrød bakt med surdeig og spiret mel!

Det er en kjennsgjerning at kornprodukter kan være tungt fordøyelig,
fordi kornet fra naturens side er beskyttet av fytinsyre og ensymhemmere (fytinsyre er et molekyl som binder forskjellige mineraler (jern, sink, magnesium, kalsium) og hindrer opptak i kroppen). Dette forandres når kornet er spiret før det males til mel. Moss Finbakeri´s Økologiske GULLSPIRE® surdeigsbrød er laget av spiret, økologisk fullkornsmel. Den unike spire- og surdeigsprosessen har frigjort mineralene og vitaminene. Kornets stivelse er forandret til langsomme, lett opptakbare karbohydrater (energi). Proteiner er brutt ned til separate, viktige aminosyrer og brødets innhold av vitaminer og antioksidanter er økt betraktelig. GULLSPIRE® surdeigsbrød inneholder også rikelig med naturlig fiber, er gunstig for tarm og fordøyelsessystem og er lettfordøyelig som en grønnsak! Gullspirebrød godt å spise, absolutt fri for holdbarhetsstoffer og andre kjemikalier. Dette næringsrike brødet kan ha en betydelig god effekt på din helse! Du får kjøpt Gullspirebrød i Rema-1000 butikker i Moss og omegn i tillegg til Moss Finbakeri´s egne utsalg i Amfi og Wulfsbergsgt. 14.

Hvorfor økologisk brød av spiret korn og mel?

Brød av spiret korn er et sunt alternativ til hvitt mel eller fullkorn grovbrød, og har blitt populært blant helsebevisste mennesker og de med mild overfølsomhet for hvete eller gluten. Brød av spiret korn/mel er bedre for tarmen og er lettfordøyelig. Dette på grunn av den spireprosessen som spiret korn går gjennom. Proteiner og karbohydrater brytes ned i kornet og øker antioksidant- og vitamininnholdet, særlig vitamin C og B. Dette er viktig for forbrukers helse.

Prosessen innebærer bløtlegging av kornene i vann til det begynner å vokse en liten spire. Vekstmiljøet er sterkt kontrollert, inkludert vanntemperatur, lufttemperatur og tiden kornene får lov til å spire. Når kornene spirer, blir de tørket i en temperatur under 42oC, før det males til spiret fullkorn mel eller brukes hele i brødet. Under spireprosessen, bryter enzymene i kornet ned proteiner og karbohydrater og gjør de lett fordøyelige. Næringsstoffene absorberes umiddelbart i kroppen, og går ikke tapt i fordøyelsesprosessen. Spireprosessen bidrar også til lav glykemisk indeks og gir kroppen mer energi over lengre tidsrom.

Tradisjonelle brød av korn er tyngere å fordøye, og vi mister en god del av næringsstoffene fordi kroppen ikke er i stand til å oppta dem. Prosessen med surdeig forsterker disse helsemessige fordelene og man får et brød som kroppen oppfatter og fordøyer som en grønnsak. I følge nyere forskningsrapporter, bl.a. fra Frankrike, inneholder økologiske produkter vesentlig mer næringsstoffer og er fri for giftstoffer.

Gullspirebrød kan ikke sammenlignes med vanlige brød

Vi spirer økologisk korn ved en egen metode, og stopper spiringen på det optimale nivå. Dette spirede kornet, sammen med ChiaX Superfrø, gir en vesentlig økning i næringsverdien. Gullspirebrød® bakes med økologisk steinmalt spelt, bygg eller havre, er lett fordøyelig og velsmakende. Brødene har et naturlig høyt nivå av Omega-3, mineraler, vitaminer og antioksidanter, og holder seg opp til en uke etter at det er bakt! Det kan også fryses. Gullspirebrød® gjør godt for immunsystemet og styrker helsen din!

Brødet leveres i tre typer: spelt, bygg og havre og alle brødene er fri for E-stoffer og holdbarhetsstoffer.

Noen kjente fordeler med økologisk surdeigsbrød av spiret mel er:
• Økt fordøyelighet – fordøyes som en grønnsak!
• Økt opptak av mineraler i kroppen
• Økt innhold av antioksidanter
• Økt innhold av vitamin C og vitamin B.
• Høyere næringsinnhold og ren mat

Mer næringsriktbrød finner du sannsynligvis ikke!

Surdeig Gullspirebrød® er bakt med spiret, økologisk fullkornsmel av hvete, bygg, spelt, linser og ChiaX® Superfrø. Det er et helt spesielt næringsrikt brød som er lettfordøyelig som grønnsak. Grunnen til det er at spiret korn er en baby-plante før det blir malt til mel, og brødet fordøyes derfor av kroppen som en grønnsak. Melet er fortsatt en kilde til gluten, men…på grunn av den kontrollerte spiringen og surdeigsprosessen, oppstår det en sunn bakteriekultur som bryter ned gluten og konverterer stivelse til enkle sukkerarter. Brødet blir derfor svært lettfordøyelig, og tåles godt også av de aller fleste med mage- og tarmproblemer.*
*For personer som er ekstra følsomme ovenfor gluten, kan det være klokt å forsøke med litt av gangen.

Brødet har god smak, høy næringsverdi og holder seg like godt i 4-5 dager. Inneholder: Mel av spiret, økologisk hvete, spiret bygg, spiret spelt og spiret linser, vann og minimalt av gjær (ca. 0,05%).